← tillbaka till klasserna


Yin Yoga

31°

Yinyoga är en effektiv och terapeutisk yogaträning där en serie av olika rörelser riktar sig till senor (som binder ihop ben), ligament (som binder ihop ben och muskler) och fascian som omsluter och kapslar in allt i vår kropp, från stora lårmuskeln, till minsta blodkärl. Du är i yogaposerna mellan 3-6 minuter - fokus ligger på avslappning och att frigöra muskulära spänningar och ledkomprimering. Sekvenserna går sakta och subtilt in i varandra för att Du ska kunna ladda om samt återställa. Fokus ligger på kroppens bindväv och inte på musklerna. Poserna utförs till största del sittande eller liggande på golvet. Det finns mycket färre poser i yinyoga än vad det finns i de mer aktiva yogaskolorna. Yinyoga är till för alla.

Yinyoga är en lugn och vilsam form av yoga som har sitt ursprung i klassisk hathayoga, kinesisk medicin och mindfulness. Yogaformen utvecklades av en man som heter Paul Grilley (www.paulgrilley.com) och kallades från början för ”daoist-yoga”.

Fördelar med Yinyoga är att den:

- ger starkare och mer flexibla leder

- är ett bra komplement till annan fysisk träning som löpning, styrketräning eller cykling

- är särskilt effektiv för stela kroppstyper

- hjälper olika sjukdoms- och skadetillstånd som tex ryggont, knäproblem, nackproblem

- är stressreducerande

- mjukar långsamt upp stela höfter, fram- och baksida lår samt ryggrad.

- lugnar sinnet

- ökar flöde av energi och livskraft, prana

  

Meditativt och mindfult är Yinyoga en väg mot stillhet, närvaro och frid.

  

”We don’t use our body to get into a pose, we use the pose to get into our body”.

#yogahalmstad #yinyoga #terapeutiskyogaträning 

#health #meditation #yogajourney #yogaisforeverybody #presence #yogainspiration #yogaföralla #meditation #avslappning #connectivetissues #yin #relaxthemuscles #fascia #therapeuticyoga  #yogaeveryday #yogainspiration #friskvårdsbidrag #breathe #namaste 

#1mån #3mån #6mån #årskort #veckokort #10kort #dropin