← tillbaka till klasserna


Ashtanga Vinyasa

25°

Ashtanga Vinyasa är en dynamisk och fysisk yogaform. Den består av totalt 6 serier. Vi utövar första serien (Primary series) och när vi behärskar den går vi vidare till andra serien (Intermediate series) och kanske efter år av dedikerad yoga kan vi gå vidare med till de fyra avancerade serierna (Advanced series). Att göra Ashtangayoga innebär att Du fokuserar på Din andning (pranayama), Dina kroppslås (bandhas), fokuspunkter (drishti) och ställningar (asanor). Genom repetition och att regelbundet öva de sammansatta rörelserna resulterar Din yogapraktik i en stark och flexibel kropp, bättre hälsa och självkännedom samt lugnare sinne.


En ashtangaklass kan vara lite tuffare än t.ex. en flowklass, men Du bestämmer själv hur mycket Du vill belasta mage/rygg. Några asanas är svåra, men de bygger på varandra och om en version är för svår gör Du den förra. Det är väldig skön yoga som kopplar samman andning med rörelser till 100%.


Eftersom Ashtanga Vinyasa är en fysiskt krävande yogaform var lyhörd mot din kropp; ha tålamod med både kropp och sinne.


Fördelar med Ashtanga Vinyasa (egentligen med all yoga) är att den:

- gör kroppen starkare

- gör kroppen mer vig och flexibel

- ökar blodcirkulationen och syrehalten i blodet

- ger ett inre lugn

- rensar ut slaggprodukter från muskler och organ

- bygger upp immunförsvaret

- ökar koncentrationsförmågan

- ger bättre sömn

 

#ashtanga #ashtangavinyasa #vinyasa #health #yogajourney #yogaisforeverybody #strongyogi #ashtangahalmstad #ashtangasverige #yogaföralla #mobility #yogahalmstad #awareness #asana #yoga #meditation #yogaeveryday #yogainspiration #friskvårdsbidrag #breathe #namaste  

 

#1mån #3mån #6mån #årskort #veckokort #10kort #dropin