Om Oss

Cristofers mål med yoga är att skapa glädje och inspirera andra till att vilja utmana sig själva både fysiskt och mentalt. Cristofer är professor och forskare inom artificiell intelligens och har i alla år tränat för att balansera vardagen som präglats av mycket stillasittande. Cristofer kom i kontakt med yogan första gången 2005 och har praktiserat yoga till och från sedan dess för att hantera intensiva perioder. Från att ha varit ett komplement till träningen har yogan nu blivit en daglig rutin.

- Cristofers yogastil är ashtanga-inspirerad flow där yogin tillåts prova asanas som utmanar hen på alla plan.

Erika har som mål att skapa förutsättningar för dig att utvecklas såväl fysiskt som själsligt. Hon har undervisat i drygt två decennier som ”vanlig” lärare. Yogan mötte hon 1999 och har sedan dess haft den som komplement till sin löpträning. 2013 började hon undervisa yoga i sitt hem för sina närmaste. Tack vare hängivna studier, praktik och undervisning skapar hon klasser där hon blandar olika skolor och stilar för såväl nybörjare som för avancerade yogis.

- Erikas yogastil är flow-inspirerad där yogin tillåts använda olika verktyg till att kunna växa med sin praktik.

Vi har lärare som delar vår passion för yoga med vilka vi växer, förbättrar och fördjupar våra kunskaper. Du som yogi är en del av vår ”community”. Här andas, rör på oss och fokuserar vi tillsammans. Din praktik är vår praktik och här finns inga pekfingrar eller rätt och fel. Vi stöttar, hjälper och utmanar varandra då yoga är en påbörjad men oavslutad resa.

Erika Hutton

Cristofer Englund

Durica Martina

Rebecca Söderberg

Rebecca Andersson

Galina Kovleyskaya

Eva Demle

Barbora

Helén

Här följer en presentation av våra lärare ▼

Galina flyttade till Halmstad från Moskva i Ryssland i november 2017. I Moskva pluggade Galina marknadsföring och nu jobbar hon som marknadsadministratör. Galina bodde i Moskva under sina guldår, mellan 19 och 32. Livet på landet med föräldrar, och livsstilen som hon anammade i huvudstad skilde sig mycket åt, vilket ledde till att hon fick fundera på stora och nya frågor: Vem är jag? Varför kan jag inte längre vara mig själv? Utan att få raka och enkla svar började hon oroa mig mycket, men så en dag träffade hon guru Shudha. Det var 2008. Tillsamman med henne började hon lära sig grunderna i hatha-yoga. Med yogan förändrades Galinas livskvalité ständigt till det bättre. Hon började lyssna till sina egna önskemål och slutade att leva andras liv. 2019 lärde hon sig meditationstekniker med Deepak Chopra och 2021 utökade hon sin praktik med tibetanska gurun Vishnu. Inspirerad av upptäckten av nya förmågor och talanger hos sig själv insåg hon att hon ville dela detta med andra människor. I Galinas klasser finns det inget mål att skapa komplexa former eller övervinna sig själv. Honn låter praktiken vara som att gå i parken med vänner och njuta av livet genom andning och koncentration. Fokuset ligger på avkoppling.

- Det mest väsentliga för mig är att se gnistan i andras ögon efter ett yogapass och att hjälp andra människor att hitta inre frid.

Rebecca (A) är även hon lärare på Yoga Tribe och håller ett par klasser i veckan. För ca tio år sedan frågade en kompis henne om hon ville följa med på en nybörjarkurs i yoga. Skeptiskt svarade hon ja – hon hade testat yoga på gymmet några gånger tidigare men inte fattat grejen. Hon tog sig igenom nybörjarkursen men tyckte att det var krångligt och svårt. Hon var osmidig och minns att hon höll andan i positionerna Men, något fick henne att fortsätta. Hon började känna sig starkare, både i kroppen och i sinnet. Efter några månader var hon fast och nu vet hon att hon inte kan vara utan yoga i sitt liv. Rebecca jobbar som jurist och tycker att det är så fint att komma in i yogasalen och få en paus från krav och prestige. För i yogasalen är det verkligen bara känslan för Dig själv som är viktig, Din egen yogapraktik, Din egen resa. Det vill hon föra vidare till alla fina yogis som kommer till klasserna! Nu genomför hon sin 200h yogalärarutbildning och hon lär mig massor. Sedan sin yogapremiär för nästan tio år sedan har hon lusläst varenda yogabok som hon har kommit över och även deltagit på några reatreats.

- Under mina klasser vill jag uppmärksamma alla yogis inklusive mig själv, på allt som yogan kan ge. Ibland är det kanske bara fysisk träninng och det är gott nog. Men yogan kan också få Dig att känna saker och komma till insikter, som du kanske inte förväntat Dig! 

Rebecca (S) håller både Detox och Yin hos Yoga Tribe, till vardags jobbar hon som projektledare inom byggbranschen men har yoga som sin stora passion. Rebeccas yogaresa började 2006 och från sin första yogautbildning på 100h 2007 har hon hunnit flera andra utbildningar (50h Yin Fascial yoga, 25h Aerial Yin yoga, 50h Trauma Yin Fascial Informed yoga and mindfulness).Under 2022 fortsätter hon fördjupa sina kunskaper inom Fascial yoga med fokus på Dynamic Spiral Yoga Flow för att lära sig mer om kroppens rörelsemönster och för att kunna förmedla ännu mer kunskap under sina yogaklasser. Rebeccas pass inspireras mycket av det hon har lärt mig av olika nationella och internationella yogalärare under retreats, festivaler och på olika studios runt om i världen. Men även av vad som känns rätt för stunden. Under längre resor med familjen brukar hon alltid leta upp en studio för att kunna yoga och bli inspirerad av nya influenser. Hennes flowklasser byggs upp av organiska rörelser med mjuka övergångar till mer stillsamma yinpositioner för att helt och hållet sjunka djupare in i kroppen och i sig själv. För att samla energi går hon så ofta det ges möjlighet ut i naturen. Njuter och förundras gång på gång över allt det vackra som naturen skapar. Älskar havet, solens upp- och nedgångar, slingrande små stigar, vyer över trädtoppar, att både blicka ut och att bli omgiven av naturen ger en rofylld känsla till hela mig och läker min kropp.

- Fokus under mina klasser är att jag alltid försöker att uppmana yogin att vara medveten, lära känna kroppen på nytt, lyssna in samt vara närvarande i varje liten rörelse. Yogan ger mig en bättre förståelse för min kropp och yogan gör mig mer uppmärksam på kroppens signaler och vad min kropp behöver för stunden och detta vill jag förmedla till alla yogis.

Eva började sin yogaresa i början av 2000 talet med en kurs i hatha yoga och meditation. Hon hade läst om att yoga kunde lugna ned och minska oro och andra stressrelaterade symtom och det var precis vad hon behövde just då. Yogan blev det verktyg som hjälpte henne att må bättre i både kropp och själ och hon började yoga hemma varje vardagmorgon före frukost. Först 10 minuter men efterhand längre o längre stunder med levande ljus och skön musik, hmm. Att morgonyoga en stund är underbart och något som hon inte vill hoppa över. Utöver att minska oro och ångest så gjorde yogan underverk med hennes stela bröstrygg samtidigt som energin och livslusten ökade. Utöver yogan så är hon förtjust i hälsosam och grön mat, träning, vandring och att vistas ute i naturen. Vid en träningsresa med yoga på programmet fick hon ytterligare inspiration till att utbilda sig till yogalärare. Till vardags jobbar hon som ekonomichef men fick nu iden om att ändra inriktning och växla över till det som hon verkligen brinner för på fritiden. Så 2019 började hon sin utbildning till yogalärare och bygger på efterhand, nu senast med en kurs i yoga för seniorer.

- På Yoga Tribe leder jag Softyoga som riktar sig till de som vill yoga mjukt och skönt. Jag uppmanar yogin på klasserna att vända uppmärksamheten inåt och synkronisera rörelserna med andetagen och njuta av att vara här och nu och att känna efter vad kroppen och sinnet behöver just nu.

Martina har en lång karriär bakom sig som frisör och makeupartist och bildar nu om sig till yrkeslärare. Hon hittade till yogan 2017 och i början av sommaren 2021 gjorde hon en 200h utbildning med Himalayan Yoga Institute. Sedan dess har Martina hunnit att arbeta lite som yogalärare både i Kroatien och Sverige. Martina är utbildad enligt Rajadhiraja yogatraditionen, en del av tantra yoga, där fokus ligger på att balansera sinnet, det endokrina systemet och våra chakran, samtidigt som vi får en stark och smidig kropp. Baserat på detta har Martina utvecklat sin egen hathayoga stil, där full närvaro kombineras med uppvaknande, milda flöden som väcker hela kroppen och sinnet. Genom att stanna med vårt medvetande i varje asana en längre stund blir vi inbjudna till att observera oss själva, utan att döma. Vi lär känna våra egna motsträviga mönster och bygger upp ett mentalt lugn så att vi lättare kan acceptera dem, för att till slut släppa taget helt.

- Jag försöker få mina elever att skapa utrymme och flexibilitet i kroppen eftersom det även skapr flexibilitet i sinnet och det hjälper oss att röra oss i fler riktningar, oavsett förutsättningar, tankar, idéer eller tidigare invanda mönster. På så vis lär vi oss att smidigare hantera oväntade situationer och problem och kan flowa med i livets alla överraskningar.

My name is Barbora. I am currently a yoga teacher here at Yoga Tribe. My first experience of yoga was in 2013. It was short-lived at the time as no studio existed in Halmstad where yoga could be learned and practiced. I did, however, meet Erika during this time. It took me a few years to rediscover yoga. In 2016, I felt the need to have some daily spiritual practice. It was at this point my yoga journey began for real. I became a yoga teacher in 2018. I did my initial teacher training with Simon Park in the beautiful French Alps. After the training, I started to teach yoga in Prague in several studios. I love all the wisdom that yoga provides, both as a student and teacher. When we practice, we move the inner energy, and it can have such an incredible impact on our daily lives. The ideal state for a Human Being is to exist blissfully in the present moment. However, our mind is often so clouded that it's difficult to find the blissful in life and even harder to remain in the present. Both yoga and meditation help us to cleanse the mind and improve our general well-being. There are no quick fixes. Yoga involves a conscious slowdown. It has the potential to help us attain a feeling of deep experience of presence, peace, and acceptance. What I love most about yoga is seeing the transformation a student goes through. I witness the multiplicity of moments of personal growth and the resulting shifts of perception. I believe that every individual has greater potential than they realize themselves. Everyone is capable of transformation. At the end of March this year, I will attend a teacher training course comprising 75 hours of Jivamukti Yoga (https://jivamuktiyoga.com/). This will give me the tools to teach a class entitled "Jivamukti Spiritual Warrior”. This is a 60 minute well-rounded comprehensive yoga class that transforms, invigorates, and energizes. At the same time, it leads the yogi practitioner inward on an exploration of the deeper spiritual aspects of the self. I am a mother of two small children and because my pregnancies were a very special time for me, I will also do a Jivamukti Prenatal teacher training course in October. Yoga was an anchor for me during my pregnancies. I know from my own experiences how important it is to make the right physical adaptations, and how beneficial yoga is during this special time in every woman’s life. To have the opportunity to work with the pregnant body correctly will be a dream come true for me.

- I am really looking forward to meeting you all in my classes in Halmstad’s most beautiful Shala - Yoga Tribe.