← tillbaka till klasserna


Introductory Course

25°

Introduktionskursen sker både under hösten och våren. Totalt deltar Du i 11 klasser. Läs gärna information lite längre ner om kursens mål och syfte samt svaren på mångas frågor. Självklart får Du gärna nyttja Ditt friskvårdsbidrag och starta Din yogaresa tillsammans med oss.

Aktuella kursstarter under HÖSTEN 2023

Omgång 1💫

10 tisdagar i rad samt en klass i Ashtanga på en lördag (7/10 kl. 11:00-12:30). Följande datum sker kursen: 15/8, 22/8, 29/8, 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10 + lö. 7/10

Boka här

Omgång 2💫💫

10 onsdagar i rad samt en klass i Ashtanga på en lördag (7/10 kl. 11:00-12:30). Följande datum sker kursen: 23/8, 30/8, 6/9, 13/9, 20/9, 27/9, 4/10, 11/10, 18/10, 25/10 + lö. 7/10

Omgång 3💫💫💫

10 tisdagar i rad samt en klass i Ashtanga på en lördag (20/1 kl. 11:00-12:30). Följande datum sker kursen: 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 19/12, 9/1, 16/1, 23/1, 30/1 + lö. 20/1


Aktuella kursstarter under VÅREN 2024

Omgång 4💫💫💫💫

10 onsdagar i rad samt en klass i Ashtanga på en lördag (23/3 kl. 11:00-12:30). Följande datum sker kursen: 10/1, 17/1, 24/1, 31/1, 7/2, 14/2, (uppehåll under sportlov), 28/2, 6/3, 13/3, 20/3 + lö. 23/3

Omgång 5💫💫💫💫💫

10 tisdagar i rad samt en klass i Ashtanga på en lördag (23/3 kl. 11:00-12:30). Följande datum sker kursen: 6/2, 13/2, (uppehåll under sportlov), 27/2, 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, (uppehåll under påsklov), 9/4, 16/4 + lö. 23/3 

Så här säger två av våra kursdeltagare:

 

- "Nybörjarkursen är ödmjuk men utmanande. Tydliga instruktioner vad man ska fokusera på och vad man ska vara noga med att undvika i en rörelse. Tryggt att följas åt som en familj i gruppen, där man kan få vara nybörjare för varandra" - Alma

 

- ”Yoga Tribes nybörjarkurs leds med professionalism, glädje och mycket värme av Erika. Du guidas individuellt och mjukt in i varje pose, du får möjlighet att lära känna din kropp och hur du kan utvecklas som yogi. Ett extra plus för den fina och fräscha lokalen.” - Mona 

Ge mig en bra anledning till att jag ska börja med yoga?

”Jag är stel, jag är inte tillräckligt flexibel!”

I det långa loppet bidrar yogan till att lugna dig mentalt och fysiskt. Låt yogan mjuka upp dig både på in- och utsidan.

 

”Tänk om jag inte klarar av de svåra poserna? Jag har värk och dålig rygg.”

Under din yoga får du tips på alternativa poser. Yoga är inte akrobatik. Den är terapeutisk. Yoga är inkluderande. Om du kan andas, kan du yoga.

 

”Jag känner mig som nybörjare även efter att ha provat yoga några gånger.”

Varje gång du går in i en pose gör du det medvetet och med full koncentration. Det spelar ingen roll hur länge du har yogat. Yoga är en praxis och en inre ansträngning för självutveckling.

   

”Yoga är inget för mig!”

Min första yogaklass skrämde mig. Alla andades djupt och högt. När de sjöng "Ommm" hängde inte jag med. Varför släpade min vän med mig hit, undrade jag? Se poserna, meditationen och andningsövningarna som en belöning. Ge yogan och dig själv tid.

 

”Jag visste inte ens vad jag gjorde"

Du kommer att lära dig. Precis som med allt du någonsin har studerat eller provat, var uppmärksam, känn in, modifiera och ställ frågor. Det är bara jobbigt i början.

 

”Jag vill faktiskt gå ner i vikt"

Ja, många tränar för att bli tonade eller tappa några kilo. Du kan svettas mycket under en Ashtanga, Flow- eller en Vinyasaklass då du garanterat utmanar din kropp! Andas, rör dig, stärk kroppen och sinnet i din egen takt. Det kanske räcker?

 

”Det är en så dyr livsstil"

Ett medlemskap på yogastudion kan kosta lite. Det är kanske avskräckande att investera i en nybörjarkurs eller ett 10-kort! Räkna hur ofta du vill yoga, sätt upp mål. Investeringen brukar löna sig.

 

”Ummm... är alla instruktörer lika?"

Varje yogainstruktör är unik, för att inte tala om att det finns flera yogastilar. Det brukar ta lite tid innan du hittar din yogastil och lärare som du klickar med.

 

"Jag försökte men gillade det inte"

Så låt oss säga att du redan har läst varje anledning ovan, men du älskar ändå inte yoga. Denna österländska livsfilosofi handlar om timing. När det är rätt tidpunkt för dig att omfamna yogan, kommer den att komma.

 

”Varför Yoga Tribe?”

Hos oss hittar du gemenskap, vänner, värme, och en familjär stämning. Klasserna och lärarna bjuder på bred variation från avslappnande Yin till fysisk Ashtanga. Kom och dela tid, rum, tankar och praktik med oss.


Varför ska Du gå en nybörjarkurs i yoga?

En vanlig förevändning är att ”Alla andra kan men inte Jag" eller "Jag är varken flexibel eller vig”. Faktum är att när Du är på Din matta är Du fullt fokuserad på Din kropp och Dina rörelser, Ditt sinne och Dina tankar och Du glömmer snabbt både tid och rum, och framförallt, att jämföra Dig med Dina grannar.


Det finns många olika typer av yoga och på nybörjarkursen lär vi ut de grundläggande poserna för att förbereda Dig för våra yogaklasser.


När Du går en nybörjarkurs hos oss är Du tillsammans med andra nybörjare och Du lär Dig några nya poser varje vecka. Du lär känna Din kropp, Du ger Dig själv tid att smälta rörelserna och poserna eftersom yoga är både fysisk och mental träning som ökar Ditt välbefinnande, förbättrar Du Din muskelstyrka, balans, smidighet samtidigt som den hjälper Dig att hantera stress. Dessutom kan Du hitta till djupare tacksamhet, närvaro och acceptans samtidigt som Du bygger upp stabilitet i kroppen och ett självförtroende inför Ditt framtida deltagande i en vanlig klass.

Varför 10 gånger?

"En gång är ingen gång", detta har Du kanske hört förut? Många testar bara yoga en eller ett fåtal gånger och bestämmer sig snabbt för att yoga inte är deras grej. Om Du ger yogan tid lär Du Dig hur Du kan andas för att hitta och rikta Din energi i olika poser samt hur du kan lugna pulsen, nerverna och hastigheten på dina tankar. Under de 10 gångerna har ger du Dig själv möjlighet att avgöra och fatta beslut om yogan är något för Dig eller inte.


Under kursen bygger Du en stabil grund och ökar Din kunskap om hälsosamma och ergonomiska poser. Du stärks också i yogans vokabulär; poserna har namn på sanskrit och det är bra att kunna några av de vanligaste. Du jobbar med Din kropp och får professionell guidning. Efter kursen kan Du gå från pose till pose och göra de variationerna som passar just Dig i en vanlig klass.


Vem är kursen till för?

Du som aldrig har provat eller bara har provat yoga ett fåtal gånger och vill få en djupare förståelse och praktik som ger Dig trygghet och vana. Du bygger struktur och disciplin genom att repetera poser och träna på olika tekniker; allt utefter Din förmåga och Dina förutsättningar. De flesta börjar sin yogaresa av en anledning men fortsätter av en helt annan. Många har yogan som ett komplement till sin idrott. Vi hjälper dig att hitta syftet med just Din yoga!


Anmälan gör Du via hemsidan, under schemat. Du behöver registrera Dig först. Tveka inte att höra av Dig om Du har frågor och undringar.

info@yogatribe.nu